Tijdens een verblijf bij Hotel Hof Christina in Zeeland mag een mooie wandeling niet ontbreken. Op het pittoreske Walcheren valt namelijk heel veel te ontdekken! Van prachtige zeegezichten tot knusse binnenwegen vol natuur. Trek daarom de stoute schoenen aan en ga er heerlijk een dag op uit.

Wandelen door Oranjezon

Net buiten Vrouwenpolder ligt het prachtige natuurgebied Oranjezon, de mooiste plek op Walcheren om te wandelen! Een gebied waar bos, duin en zee elkaar ontmoeten. Hier kunt u een veelzijdige wandeling maken waar u door steeds afwisselende landschappen loopt. U start vanaf de parkeerplaats Oranjezon die u met auto, fiets of te voet kunt bereiken. Vanaf daar loop je zo het natuurgebied in. (Vergeet niet om bij het betaalautomaat een toegangsbewijs te kopen.) U kunt kiezen uit vijf verschillende wandelroutes met verschillende afstanden. Er is een oostroute (5km), westroute(7km), aardkundige route(4km), torenroute(3km) en een bosroute(5). De routes kunt u online vinden of bij ons aan de receptie opvragen. Zomer of winter, Oranjezon is altijd mooi!

Stadswandeling Veere en Veerse kreek
5.57 km, 1:05u
Veere is een pittoresk vestingstadje met een rijk historisch verleden. Deze route brengt je langs de mooiste plekjes van zowel het centrum als het mooie, rustige buitengebied. U begint de route op het parkeerterrein aan de kanaalweg. Vanaf daar loopt u eerst via het buitengebied richting het Veerse meer. Vanaf het Veerse meer loopt u via de stadswallen en dijkjes terug richting Veere. Onderweg heeft u prachtige uitzichten over het Veere meer en Veere zelf. Ook loopt u niet alleen maar over voetpaden maar moet u soms ook de trekbrug gebruiken om verder te komen. Terug in Veere brengt de route u door het hart van historische stadje weer naar het startpunt. Vergeet ook vooral niet om even in de gezellige winkeltjes rond te kijken, of om een kopje koffie te drinken.
naar de route

Boswachter pad in het Veerse Bos
5.68 km, 1:07u
Op nog geen twee kilometer van hotel Hof Christina vandaan vindt u het prachtige Veerse bos. Een prachtig aangelegd bos waar u heerlijk kunt wandelen over smalle bospaadjes, langs de mooie kreken en het rietland. Deze route is speciaal geselecteerd door boswachter Karel Leeftink. U begint de route bij een parkeerplaats van het Veerse Bos. Onderweg komt u langs een originele drijvende brug uitkijkpunt de Hoge Stoel. Ook zijn er langs de kreek mooie plekken met bankjes waar u even kunt uitrusten. Deze route is erg leuk om te doen wanneer u een korte wandeling wilt maken. U kunt deze route ook combineren met de stadswandeling Veere en Veerse kreek.
naar de route

Wandeling door Middelburg
5.25 km, 1:00u
Middelburg is een stad vol historie, charme en karakter. En hoe kun je die beter ontdekken dan door middel van een prachtige wandeling langs alle hoogtepunten van deze stad? Ooit was Middelburg het handelscentrum van de VOC en dat zie je vandaag de dag nog steeds terug in de vele koopmans- en pakhuizen. Deze route start bij het station en vanaf daar wandelt u via de oude binnenstad langs het abdij en de abdij toren de Lange Jan. In het voormalige abdij is nu het Zeeuws museum gevestigd, een leuke tussenstop tijdens deze route. Verder brengt de route u via het bolwerk en de Koepoort naar een gedeelte oud Middelburg waar de prachtige Oostkerk staat. Daarna loopt u via de Dam naar de pittoreske Kuiperspoort. En via de kaaien en het spijkerbruggetje komt u uiteindelijk weer terug op uw startpunt.  Vergeet onderweg vooral niet te genieten van al het moois wat Middelburg te bieden heeft.
naar de route

Wandeling bij kasteel Westhove
8.78 km, 1:38u
Deze prachtige wandeltocht leidt je door de bossen van de Manteling tussen Oostkapelle en Domburg. U start de route onderaan de duinen in Oostkapelle. Vanaf daar loopt u door het bosgebied de manteling richting Domburg. U kunt er voor kiezen om bij Domburg door te lopen richting het dorp om daar wat te eten of drinken. U kunt ook de route te volgen en net voor het dorp afslaan terug richting Oostkapelle. Daar komt u langs kasteel Westhove, een statig dertiende -eeuws kasteel. Hierna loopt u door de Manteling terug naar uw startpunt.
naar de route