Hier op ons mooie eiland Walcheren in Zeeland vindt u een groot aanbod van verschillende horeca gelegenheden. Speciaal voor u hebben wij de beste en onze persoonlijke favoriete restaurants voor u op een rijtje gezet.

Strandrestaurant DE DAM
Strand 80, Vrouwenpolder
Heerlijk ongedwongen genieten van het schouwspel van de zee onder het genot van een hapje of een drankje. Strandrestaurant DE DAM is een jonge strandtent met een hip karakter. U kunt er heerlijk lunchen of dineren met uitzicht op een mooie zonsondergang. De gerechten worden met passie gemaakt en bevatten unieke, lokale producten. Kortom, DE DAM is een bezoekje waard.

De Lamme Goedzak
Dorpsdijk 34, Vrouwenpolder
De Lamme Goedzak is een karakteristiek eetcafé met daarnaast een friethuis. Het eetcafé biedt een lunch en diner kaart met een divers assortiment van vlees en vis gerechten maar ook salades en pasta met een geweldige prijs-kwaliteit. Daarnaast hebben ze ook een bier en borrel kaart. In het friethuis kunt u allerlei friet, snacks, ijs en gekoelde dranken afhalen en opeten.

Restaurant de Boekanier
Dorpsdijk 22, Vrouwenpolder
De Boekanier is een restaurant met een zeer uitgebreide kaart met voor ieder wat wils. Ze serveren een grote verscheidenheid aan vlees en visgerechten klaargemaakt met zoveel mogelijk lokale producten. De chef hecht veel waarde aan lokale en biologische producten en dat proef je!

Brasserie Dune
Zandbank 1, Vrouwenpolder
Onder aan de Vrouwenpolderse duinen vindt u brasserie Dune. Hier kunt u heerlijk lunchen, dineren of borrelen. Medio februari 2020 hebben zij hun deur geopend en zijn daarmee één van de nieuwste restaurants in Vrouwenpolder. Op hun kaart vindt u vele, luxe vlees, vis en vegetarische gerechten. Allemaal met een culinaire twist van de chef. Wilt u uit eten met dat beetje meer? Ga dan naar Dune!

Restaurant & Brasserie Fine
Polredijk 19, Veere
Wilt u culinair genieten en bent u een echte liefhebber van vis? Dan verrast restaurant Fine u graag met haar specialiteiten. Vanuit het restaurant kijkt u uit over het mooie Veerse meer. Fine is een restaurant voor de echte ‘fine’ proevers. Ze biedt u een ruime keuze uit diverse vis gerechten, bereidt met hoofdzakelijk producten van Zeeuwse bodem.

Restaurant de Peperboom
Kapellestraat 11, Veere
De Peperboom is een karakteristiek restaurant met een scheeps karakter. Het restaurant is vernoemd naar een oude schipper uit Veere die voer op een VOC schip ‘de Peperboom’ tussen Zeeland en Oost-Indië. Hij was een gastvrij mens en die gastvrijheid wil de Peperboom voortzetten. De kaart is heel divers en staat vol seizoen gerechten.

‘t Waepen van Veere
Markt 23-27, Veere
’t Waepen van Veere is een hotel restaurant midden in het hartje van Veere. Op hun gezellige terras kunt u genieten van zowel de lunch als diner. Het restaurant heeft een ruime kaart met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Bij ’t Waepen zit u altijd goed.

De juf
Dam 20, Middelburg
De Juf is begonnen als winkel waar ambachtelijke taarten, koekjes en andere zoetigheden werden geserveerd en verkocht. Deze vielen zo in de smaak dat ze sinds kort ook ontbijt, lunch en borrel serveren. De juf is een karakteristieke zaak waar alles klopt. Het eten, interieur, de bediening en de sfeer. De gerechten worden met zoveel mogelijke lokale en seizoensgebonden producten gemaakt. Als je er eenmaal geweest bent dan wil je zo snel mogelijk weer!

Il Senso
Lammerensteeg 5, Middelburg
Verstopt in het hartje van Middelburg vindt u restaurant Il Senso. Een restaurant in Nederland met veel Italiaanse gerechten. Een eigenzinnig restaurant zo luidt de slogan op hun site: “Wij zijn trotse Zeeuwen die verdraaid lekker eten voor een perfecte prijs kunnen neerzetten. Niet volgens de regels, niet te fancy, niet in een hokje te stoppen maar gewoon lekker eten in een gezellige ‘doe maar gewoon dan doen we al gek genoeg’ mentaliteit.” Hier hoeven wij denk ik niets meer aan toe te voegen.

De Steaker
Markt 3, Domburg
Topkwaliteit vlees bereidt op een authentieke wijze die smaaksensaties opleveren die u niet vaak proeft. Bij de steaker eet u vlees zoals u dat graag wilt. Het vlees wordt bereidt op een yakiniku houtskool grill en de chef weet precies waar hij mee bezig is. Dit proeft u terug in de gerechten. Ook het interieur is noemenswaardig door alle huiden die aan de wand hangen.

De Visbar
Ooststraat 6, Domburg
De Visbar is voor veel Zeeuwen en niet Zeeuwen een begrip. Waarom? Je kunt er ongelofelijk lekker eten voor een goede prijs. De Visbar biedt, zoals de naam het al zegt, voornamelijk vis aan. Deze vis komt direct uit de vismijn en is daarom altijd super vers. Voor de kinderen zijn er ook gerechten als spaghetti en kipnuggets. De sfeer in het restaurant is ongedwongen en de bediening uiterst gastvrij.