De oude boerderij, Hof Christina in Vrouwenpolder, Zeeland, dateert uit 1858 en is gebouwd door Johannes Liebert. Hij was een handelsman uit Middelburg en bouwde de boerderij met boerenschuur als opslagplaats voor zijn goederen. De boerderij is vernoemd naar zijn dochter Christina. Na hem hebben vele anderen de boerderij bewoont. De voormalige schuur, waar zich nu Hof Christina hoevehotel in bevindt, veranderde van opslagplaats naar boerenschuur voor koeien en paarden.

Toen Hof Christina  in 2007 te koop kwam was voor Nerina en Johan de Krijger de beslissing snel gemaakt. Ze kochten de voormalige boerderij met het doel deze geheel te verbouwen tot een sfeervol hoevehotel met twaalf kamers.

Vol enthousiasme begonnen ze aan de verbouwing waarbij vele authentieke elementen bewaard zijn gebleven. Zo is de houten constructie nog volledig in tact. De grote, dubbele ‘mendeuren’  kregen een frisse laag verf en zijn nu het toonbeeld voor Hof Christina. Ook zijn er veel oude, kleine details zoals oude stalraampjes en  grote spijkers in balken bewaard gebleven.  Deze maken het algehele plaatje van het hotel compleet.  Tijdens de restauratie is er ook veel aandacht besteed aan de comfort en sfeer van de hotelkamers. Zo beschikken zij alle over een ruime, luxe douche en heerlijke Boxspring bedden. De oude balken, die in elke kamer zichtbaar zijn, geven een knipoog naar het verleden.

In juni 2010 was het zo ver, het hotel kon haar deuren openen voor gasten. Het resultaat van de verbouwing mag er zijn, een luxe, sfeervol en karakteristiek hotel met een huiselijke sfeer. Bij Hof Christina kom je thuis en mag je zijn wie je bent.

Ons Team

Nerina en Johan de Krijger

Wij zijn Nerina en Johan de Krijger, eigenaren van Hof Christina hoevehotel. Toen wij eind november 2008 de voormalige boerderij ‘Hof Christina’ konden kopen was dit een droom die uitkwam! Ik, Nerina, geniet ontzettend van mijn rol als gastvrouw en ik vind het dan ook heerlijk om mijn gasten in een huiselijke sfeer te laten genieten van hun vakantie in Zeeland. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat alles tot in de puntjes is geregeld en het zal u daarom ook aan niets ontbreken tijdens uw verblijf. Johan heeft altijd zijn eigen werk gehouden en werkt van maandag t/m vrijdag ergens anders. Dit betekent niet dat hij niets doet voor het hotel; hij is altijd bezig met klussen in en om het hotel en denkt uiteraard mee in de beleidsvoering.

Nadine Faasse

Ik ben Nadine Faasse, 23 jaar en werk sinds september 2020 voor drie dagen vast door de week bij Hof Christina. Eind juni heb ik mijn studie Tourism Management afgerond en bijna direct daarna kon ik aan de slag bij Hof Christina. Ik geniet ontzettend van het afwisselende werk hier in het hotel. Ik vind het heerlijk om voor mensen te zorgen en het iedereen naar de zin te maken. Ik houd van de positieve en warme sfeer die het hotel uitademt en Hof Christina voelt daarom ook een beetje als thuis. In mijn vrije tijd ben ik bijna altijd met vrienden te vinden. Ik geniet er van om samen activiteiten te ondernemen, lekker uit eten te gaan en veel tijd op het strand door te brengen.

Rachel Wattel

Mijn naam is Rachel en ik ben 21 jaar oud. Ik volg op dit moment de studie Social Work en mijn vrije tijd vul ik graag in met mijn vriendinnen. Toen ik 13 jaar was, ben ik bij Hof Christina komen werken. Dit jaar hoop ik dus mijn achtste seizoen mee te gaan draaien. De afgelopen 8 jaar zijn voorbij gevlogen en wat zijn er veel mooie en leuke herinneringen gemaakt. De personeelsuitjes behoren uiteraard tot de hoogtepunten. Zo zijn we vorig jaar een weekend naar Praag geweest, dat was geweldig! Ik hoop op nog heel wat jaartjes bij Hof Christina

Naomi Remijn

Hoi, mijn naam is Naomi, ik ben 17 jaar oud en volg op het moment geen opleiding. In mijn vrije tijd ben ik vaak aan het sporten en breng ik veel tijd door met mijn vriend. Ik werk nog maar een paar maandjes bij hof Christina maar ik voel me er heel er op mijn gemak. Ik hoop er nog lang te kunnen werken.

Dani van Tatenhove

Mijn naam is Dani van Tatenhove en ik ben 13 jaar oud. Samen met mijn ouders en mijn zus woon ik in Gapinge. Ik zit op CSW van de Perre in Middelburg in de 2e klas van de Mavo. Ik werk voor het eerste jaar bij Hof Christina en heb het erg naar mijn zin. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met mijn vrienden. In de zomer ben ik vaak op het Veerse meer te vinden met mijn motorbootje en in de winter ga ik graag skiën in Oostenrijk.

Manon de Later

Hoi mijn naam is Manon, ik ben 20 jaar en ik werk nu al 7 jaar bij Hof Christina! Ik werk voornamelijk in de weekenden maar in de zomer ben ik er bijna elke dag te vinden. Momenteel heb ik een tussen jaar en ben ik aan het nadenken over welke studie ik volgend schooljaar wil gaan doen. In mijn vrije tijd ik ben te vinden bij mijn pony en vind ik het leuk om te sporten.

Iris van Liere

Hoi, ik heet Iris. Ik ben 17 jaar en doe een studie voor onderwijsassistente (gespecialiseerd in Waldorf onderwijs). Paardrijden vind ik leuk en als ik tijd heb rij ik op de paardjes van hof Christina. Sinds 2016 werk ik al bij hof Christina, een gezelligere en fijnere werkplek is er volgens mij niet!

Thijs van Liere

Mijn naam is Thijs en ik ben 16 jaar oud. Ik zit nog op de middelbare school in het examenjaar. In mijn vrije tijd ga ik graag knutselen aan kleine projecten. Ik werk nog niet zo lang bij Hof Christina maar heb het wel heel erg naar mijn zin.