Leuke uitstapjes in Zeeland

Activiteiten en evenementen

Hier vindt u hier overzicht van de leukste evenementen en activiteiten in Zeeland 2023.

Activiteiten

Deltapark Neeltje Jans
Vrouwenpolder

Een hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties beleven en alles van de Deltawerken zien!

Terra Maris
Oostkapelle

Terra Maris, letterlijk land van de zee, is het museum voor natuur en landschap van Zeeland. Een afwisselende en levendige tentoonstelling neemt u mee door de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en laat u de rijk gevarieerde natuur zien.

Zeeuws Museum
Middelburg

Het museum beheert de grootste verzameling Zeeuws erfgoed ter wereld. Het museum biedt eigenzinnige tours aan over de topstukken.

Wellnessresort Goes
Goes
Een luxueus sauna- en beautyresort gelegen in het hart van Zeeland. De gezonde Zeeuwse lucht, de luxe saunafaciliteiten en de fantastische locatie in de stad van de Bevelanden maken dit een bijzondere plek

Spa Domburg
Domburg
In SPA Domburg ontdekt u de weldadige kracht van Zeeland. Duizenden mosselschelpen, zandpatronen aan je voeten, oesters in bad en een ‘echte’ Noordzeestorm; op een unieke manier vindt u hier het Zeeuwse DNA terug.

Stadhuis
Middelburg

Het stadhuis van Middelburg is één van de mooiste gebouwen van Nederland. De eerste steen van dit laat-gotische gebouw werd gelegd in 1452. U kunt dit bijzondere monument van binnen bezichtigen tijdens een rondleiding met een gids.

Polderhuis
Westkapelle

Hier wordt in een vaste presentatie de geschiedenis van het dijkdorp en haar bewoners getoond. Grote foto’s, voorwerpen, meeslepende verhalen en interactieve media vertellen de historie van dit bijzondere dorp tussen dijk en toren.

Zeeuws Maritiem MuZEEum
Vlissingen

In het prachtige muZEEum kunt u kennis maken met de grootste maritieme geschiedenis van Zeeland. De bezoeker maakt op verrassende en levendige wijze kennis met de grootste Zeeuwse maritieme geschiedenis, opgevoerd in vier thema’s: Water, Werk, Glorie en Avontuur. Voor kinderen is het muZEEum leuk en spannend.

Reptielenzoo Iguana
Vlissingen

Rondom een subtropische serre zijn, verdeeld over 3 grote gebouwen, ruim 500 levende reptielen, amfibieën en insecten uit de gehele wereld te zien. De grootte van de dieren loopt uiteen van het 3 cm grote schorpioentje tot de meer dan 5 meter grote python. Een bezoek aan Iguana is zeker de moeite waard.

Monumentaal stadje Veere
Veere

Veere is een klein havenplaatsje aan het Veerse meer. Dit stadje dat als één van de eersten stadsrechten kreeg is een bezoek zeker waard. Vaak zijn ook op bijzondere (feest)dagen de winkels geopend. Een fietsroute naar Veere is bij de receptie te verkrijgen evenals de fietsen.

Strandhokje huren
Vrouwenpolder

Huur tijdens uw verblijf een strandhokje in Vrouwenpolder. Zo bent u van alle gemakken voorzien op het strand en kunt u heerlijk genieten van de Zeeuwse kust. Ga naar www.strandhuisje.com en reserveer direct uw hokje.